Onderhoud Delta waterontharders

Waterontharders » Onderhoud Greensoft waterontharders

Onderhoud Delta Waterontharders

Veel webshop aanbieders van waterontharders verkopen u er graag een onderhoudscontract bij van gemiddeld € 50,- tot € 120,- per jaar!
Een aantal dingen zijn belangrijk om zo nu en dan te controleren, die u hieronder op een rij vindt:

Onderhoud en controle bestaande uit:
Meting van de ingaande en uitgaande hardheid van het water (dit kunt u zelf doen met de bijgeleverde testkit
– Indien nodig de waardes bijstellen. (bijgeleverd bij de Delta waterontharder een formule berekening voor de instellingen)
– Handmatige regeneratie uitvoeren om te kijken of alles na toebehoren werkt (zie gebruiksaanwijzing) Indien alles werkt en er geen klachten zijn is dit overbodig.
– Schoonmaken voorfilter (zie exploded view tekening. Achter de bypass bevind zich een voorfilter die gedemonteerd kan worden. Alleen nodig als u drukverlies van het drinkwater ondervindt ).
– Zoutbak schoonmaken van zoutaanslag (met een goed merk Eurosalt onthardingszout zal dit nagenoeg niet voorkomen)
– Eventueel reinigen van het harsfilter (harscleaner 1 x per 2 jaar) niet nodig als alles volgens de voorschriften is aangesloten! Mocht u drukverlies van uw drinkwater ondervinden dan zou dit nodig kunnen zijn.

Indien u hulp nodig heeft met 1 van bovenstaande zaken, dan staat KH-Installatietechniek graag voor u klaar.

Voordeel:
– De Delta waterontharders hebben nagenoeg weinig onderhoud nodig, u hoeft hier geen duur onderhoudscontract voor af te sluiten waardoor u uw waterontharder uiteindelijk  2 keer betaald.

Laat KH-Installatietechniek eens in de 2 jaar uw waterontharder controleren tijdens de zoutlevering en indien nodig onderhoud uitvoeren. U zit dan niet vast aan jaarlijkse kosten van een duur onderhoudscontract.

Lees hieronder alles over reinigen en testen:

Een waterontharder stuurt water naar het pekelreservoir om pekelwater aan te maken (nodig om de harsen te ontdoen van kalk). Deze klep zorgt ervoor dat wanneer de ontharder water aan het zoutreservoir toevoegt dit bij de gewenste hoeveelheid stopt.

Reinigen van de harsen
Met een harscleaner worden de harsen gereinigd. Deze oplossing wordt toegevoegd aan het pekelwater die bij de regeneratie wordt opgezogen. Bacteriën die zich in de harsen zouden genesteld hebben worden verwijderd.

Testen van de pekelklep
Wanneer de pekelklep niet meer zou werken zou je veel water in de zoutbak zien of zou het water wel eens kunnen overlopen naar de afvoer. De pekelklep is dubbel beveiligd.

Om bacterievorming te vermijden worden de harsen gereinigd. Hoe kunnen er dan slechte bacteriën in het water komen? Meestal gebeurt dit via de afvoer. Wanneer u bijvoorbeeld op reis gaat of de waterontharder staat een lange tijd stil zonder te spoelen, dan zou het kunnen dat er een bacterie langs de afvoer zich in de harsen nestelt. Momenteel is het wettelijk verplicht om een luchtlaag te hebben tussen de afvoer van de ontharder en de afvoer waar deze is op aangesloten. Op deze wijze kan er geen contact meer ontstaan tussen de afvoeren, en kan er dus ook geen bacterie in de harsen zich nestelen. Als u langere tijd op vakantie bent geweest is het altijd aan te raden om de kranen 5 minuten te laten lopen ook al heeft u geen waterontharder.

Neem vrijblijvend contact op: